Resepti

Possunfileesalaatti

Sanne Katainen
Possun sisäfileestä saat ruokaisan salaatin.

Possunfileesalaatti

Annoskoko

10 annosta

Ainekset

800 g porsaan sisäfileetä

1 tl suolaa

1 tl salviaa

½ tl mustapippuria

3 rkl dijon-sinappia

Kastike

2 punasipulia

4–6 valkosipulinkynttä

1 ½ dl rypsiöljyä

½ dl omenaviinietikkaa

2 rkl hunajaa

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

1 dl tuoretta timjamia ­(hienonnettuna)

Salaatti

3 ruukkua roomansalaattia

200 g vihreitä papuja tai pulleita sokeriherneitä (pakaste)

1 prk (320/190 g) hillosipuleita

2 dl kapriksia

½ dl seesaminsiemeniä (paahdettuna)

tuoretta timjamia

Valmistusohje

Poista fileistä mahdolliset kalvot. Nosta lihat uunivuokaan, hiero ­pintaan mausteet ja sivele sinapilla.

Kypsennä fileitä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia (sisälämpö 70 astetta). Anna vetäytyä folioon kiedottuna.

Valmista kastike. Leikkaa kuoritut sipulit suikaleiksi. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet.

Leikkaa jäähtynyt filee ­ohuiksi viipaleiksi, nosta takaisin uuni­vuokaan ja kaada kastike ­päälle. Anna maustua peitettynä ­seuraavaan päivään jääkaapissa.

Revi salaatit laakealle tarjoiluvadille. Kypsennä pakastepapuja muutama minuutti mikrossa tai kiehuvassa vedessä, valuta, ­mausta halutessasi öljyllä ja etikalla ja lisää jäähtyneenä salaattiin. Lisää ­joukkoon muut ainekset. Asettele lihaviipaleet keskelle salaattia ja kaada niiden päälle loppu marinadi.

Ripottele salaattiin seesamin­siemeniä ja koristele timjamilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit