Resepti

Pasta-broilerisalaatti

Sanne Katainen
Levitä laakealle vadille ensin salaatti, sen päälle pasta-kasvis­sekoitus ja pinnalle viipaloidut ­broilerit.

Pasta-broilerisalaatti

Annoskoko

10 annosta

Ainekset

noin 800 g maustettuja broilerin rintafileitä

300 g pastaa, esimerkiksi mini ­penne rigate

2 paprikaa

2 herkkukurkkua

½ tuoretta kurkkua

200 g salaattisekoitusta

korianteria

Marinadi

1 ½ dl rypsiöljyä

2 limetin mehu + yhden kuori ­raastettuna

2 punaista chiliä silputtuna

2 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa

1 rkl inkivääriä raastettuna

1 tl suolaa

Lisäksi

2 dl valmista aiolia

1 prk (1 ½ dl) ranskankermaa

Valmistusohje

Kypsennä broilerit pakkauksen ohjeen mukaan ja nosta ­jäähtymään folioon kiedottuina. Keitä ­pasta ­pakkauksen ohjeen mukaan, ­huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita kastikeainekset kulhon ­pohjalla. ­Kumoa pasta mukaan, sekoita ja ­nosta jääkaappiin maustumaan.

Paloittele huuhdotut paprikat ja kurkut. Sekoita ne pastan joukkoon.

Levitä laakealle vadille ensin salaatti, sen päälle pasta-kasvis­sekoitus ja pinnalle viipaloidut ­broilerit. Koristele yrttisilpulla. ­Tarjoa lisänä aioli-ranskankermaa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit