Resepti

Italialainen ­varhais­perunasalaatti

Sanne Katainen
Halutessasi saat italialaiseen varhaisperunasalaattiin lisäruokaisuutta koristelemalla sen keitetyillä munanpuolikkailla.

Italialainen ­varhais­perunasalaatti

Annoskoko

10 annosta

Ainekset

1 ½ kg pieniä varhaisperunoita

1 tl suolaa

1–2 makeaa sipulia

400 g kirsikkatomaatteja

200 g pakasteherneitä

150 g rucolaa

1 dl ruohosipulia

1 dl basilikaa

100 g pinjansiemeniä

Kastike

1 ½ dl oliiviöljyä

4 rkl jyväsiemensinappia

1 sitruunan mehu

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 tl rosmariinia

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

Valmistusohje

Pese perunat huolella, keitä kypsiksi, valuta. Ripottele päälle sormi­suolaa ja ravistele. Mittaa kastikeainekset kulhon pohjalle ja sekoita ­tasaiseksi. Kääntele halkaistut perunat ­kastikkeessa. Silppua kuoritut sipulit mukaan. Peitä kulho ja pane ­jääkaappiin maustumaan.

Nostele perunoiden joukkoon tomaatit ja jäiset herneet. Kumoa salaatti rucolalla vuorattuun tarjoilukulhoon ja koristele pinta ­yrttisilpulla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.

Vinkki

Halutessasi saat salaattiin lisäruokaisuutta koristelemalla sen keitetyillä munanpuolikkailla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit