Resepti

Hedelmäsalaatti ­mascarponevaahdolla

Sanne Katainen
Hedelmäsalaatti on hyvä jälkiruoka.

Hedelmäsalaatti ­mascarponevaahdolla

Annoskoko

10 annosta

Ainekset

2 päärynää

2 omenaa

400–500 g viinirypäleitä

1 prk (565/340 g) ananaspaloja (säilyke)

1 prk (410/226 g) aprikooseja (säilyke)

Liemi

2 dl appelsiinimehua

1 sitruunan mehu

1 dl vettä tai ananasten lientä

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

(½ dl sitruslikööriä)

Kastike

1 prk (2 dl) kuohukermaa

1 prk (250 g) mascarponea

1–1 ½ dl lemoncurdia eli sitruunatahnaa

Valmistusohje

Kiehauta mausteliemi ja anna ­jäähtyä. Mittaa kaikki ainekset vanilja­sokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta ja mausta lopuksi vaniljalla sekä halutessasi liköörillä.

Kuori ja paloittele hedelmät. ­Valuta säilykehedelmät liemistään. Kumoa hedelmät kannelliseen astiaan ja kaada päälle mausteliemi. Nosta astia jääkaappiin maustumaan.

Vaahdota kerma. ­Sekoita ­mascarponeen lemoncurd ja ­nostele mukaan kermavaahto. Pane ­jääkaappiin odottamaan ja tarjoa hedelmäsalaatin kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit