Resepti

Nachopelti

Sanne Katainen
Tex-mex-henkinen nachopelti maistuu koko kaveriporukalle peli- tai elokuvaillan ratoksi.

Nachopelti

Ainekset6 annosta
  • 1 rs (400 g) jauhelihaa
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 ps (noin 30 g) tacomausteseosta
  • noin 1 dl vettä
  • noin 200 g rapeita maissilastuja
  • 1 prk (230 g) taco- tai salsakastiketta (mieto/keskivahva/tulinen)
  • 1 ½ dl juustokastiketta nachoille
  • 2 ½ dl juustoraastetta (emmental-mozzarella)
Lisäksi
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 avokado kuutioituna
  • 1 limetti
  • ½ dl jalapeñoviipaleita
  • ½ dl tuoretta korianteria silputtuna
Valmistusohje

Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Sekoita joukkoon tacomausteseos ja vettä maustepakkauksen ohjeen mukaisesti. Hauduta noin 5 minuuttia. Tämän voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä jääkaappiin.

Jaa maissilastut uunipellille tai -vuokaan ja levitä päälle jauheliha. Lusikoi päälle ¾ tomaattisalsasta ja juustokastike. Ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä.

Viimeistele nachopelti lopulla tomaattisalsalla, ranskankermalla, avokadokuutioilla ja limettilohkoilla. Ripottele halutessasi päälle tulisia jalapeñoviipaleita ja korianteria.

Nosta pelti pannunalustojen päälle pöytään. Nachopellistä jokainen saa syödä sormin!

Vinkki: Voit korvata jauhelihan mieluisalla kasviproteiinivalmisteella.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit