Resepti

Sieni-sorsakastike

Sanne Katainen
Kermapohjainen sorsakastike maistuu kantarelleilla tai tateilla silattuna. Kastikkeeseen voi käyttää myös kaupan herkkusieniä.

Sieni-sorsakastike

Ainekset4 annosta
  • ½ l tuoreita kantarelleja, tatteja tai herkkusieniä
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2–4 kypsää sorsan rintafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl mustapippuria
  • 4 dl ruokakermaa
  • ½ dl ruohosipulia
Valmistusohje

Aloita puhdistamalla ja paloittelemalla sienet. Nosta sienet kuumalle pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää pannulle öljy, hienonnettu sipuli sekä kypsä, paloiteltu sorsanliha. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää mausteet ja ruokakerma. Anna kiehua sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi reilusti hienonnettua ruohosipulia.

Tarjoa kastike perunoiden tai pastan kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit