Resepti

Kyyhkykeitto

Sanne Katainen
Kyyhkykeitossa on seljankan makuja. Halutessasi voit lisätä keittoon myös tomaattipyreetä lisämakua ja väriä tuomaan.

Kyyhkykeitto

Ainekset4–5 annosta
  • 1 l vettä tai valmista riistalientä
  • 2 rkl riistafondia
  • 800 g perunoita
  • 2–3 porkkanaa
  • ½ purjo
  • 10 mustapippuria
  • 4 kypsää kyyhkyn rintafileetä
  • ½–1 maustekurkku
  • 1 ps (200 g) maissia (pakaste)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ dl persiljaa hienonnettuna
  • (½–1 tl suolaa)
Valmistusohje

Kiehauta vesi ja lisää riista­fondi. Jos käytät valmista riistalientä, et tarvitse fondia.

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise purjo pitkittäin, pese ja suikaloi. Nosta kasvikset ja pippurit liemeen kiehumaan noin 10 minuutiksi.

Keitonalun kiehuessa paloittele kypsät lihat suupaloiksi ja kuutioi maustekurkku. Kumoa lihat, kurkut ja maissi kattilaan. Anna keiton kiehua vielä 5–10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää lopuksi sitruunamehu ja hienonnettu persilja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Vinkki: Tarjoa keiton kanssa smetanaa tai ranskankermaa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit