Resepti

Sorsapiirakka

Sanne Katainen
Ruokaisa piirakka sopii kevyeksi lounaaksi tai tarjottavaksi iltapalana tai vierasvarana.

Sorsapiirakka

Ruokaisa sorsapiirakka sopii kevyeksi lounaaksi tai tarjottavaksi iltapalana tai vierasvarana. Erilaisia suolaisia piirakoita on helppo ja nopea valmistaa pakastimesta löytyvästä kypsästä linnunlihasta.

Aineksetnoin 8 annosta
  • 1 pkt (400 g) ruistaikinaa (pakaste)
  • 2 kypsää sorsan rintafileetä
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • ½ dl kuivattuja metsäsieniä tai ½ l tuoreita, puhdistettuja kantarelleja tai herkkutatteja
  • ½ dl tuoretta timjamia
  • ½ tl suolaa
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 ps (150 g) juustoraastetta
Valmistusohje

Painele sulanut piirakkataikina läpimitaltaan 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Leikkaa kypsät sorsan rintafileet suikaleiksi. Paloittele pekoni ja paahda rapeaksi paistinpannulla. Nosta loppuvaiheessa joukkoon sorsa­suikaleet ja sienet. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä noin 20 minuuttia ja purista kuivaksi ennen pannulle lisäämistä. Jos käytät tuoreita sieniä, kuumenna niitä toisella pannulla ja lisää pekoni-sorsa­seoksen joukkoon vasta, kun sienien enin neste on haihtunut. Kuumenna seosta hetki ja nosta pannu pois liedeltä.

Lisää pannulle mausteet, kermat ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja kumoa esipaistetulle piirakkapohjalle. Jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut sopivasti väriä.

Vinkki: Ruistaikinan tilalla voi käyttää myös muita suolaisille piirakoille tarkoitettuja piirakkataikinoita.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit