Resepti

Kyyhkyn rintafileet tomaattikastikkeessa

Sanne Katainen
Supernopea ja herkullinen tomaattimurskasta, mausteista ja kypsästä kyyhkynlihasta valmistuva kastike pelastaa kiireisen arki-illan.

Kyyhkyn rintafileet tomaattikastikkeessa

Ainekset4 annosta
  • 1 sipuli
  • 2 tl voita tai öljyä
  • 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ ruukkua basilikaa
  • ½ ruukkua oreganoa
  • (½–1 dl vettä)
  • 8 kypsää kyyhkyn rintafileetä
Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se kuumassa rasvassa kattilassa. Lisää tomaattimurskat, mausteet ja hienonnetut yrtit. Kiehauta. Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää vettä.

Leikkaa kyyhkyn rintafileet viipaleiksi ja nosta kiehuvan kuumaan kastikkeeseen. Nosta kattila pois liedeltä ja peitä kannella. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Tarjoa kastike perunoiden ja salaatin kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit