Resepti

Broileriwrapit

Jaana Kankaanpää
Wrapeista tulee ruokaisa ateria, kun tortillalevyn sisään käärii broileria ja kikherneitä. Kurkkusalaatti raikastaa käärön ja mangochuthey makeuttaa.

Broileriwrapit

Täyte
  • maustettua broileria
  • maustettuja kikherneitä
  • raikasta kurkkusalaattia
  • tomaatteja
  • roomansalaattia
  • tuoretta pinaattia
  • tuoretta minttua
Lisäksi
  • 4 isoa vehnätortillaa
Tarjoiluun
  • mangochutneyta
  • maustamatonta jogurttia
Raikas nopea kurkkusalaatti
  • 200 g kurkkua
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ dl tuoretta korianteria ­hienonnettuna
  • ½ dl tuoretta minttua ­hienonnettuna
Kurkkusalaatin valmistus

Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja laita jääkaappiin tunniksi jäähtymään.

Yhdistä sitruunamehu, suola, sokeri ja yrtit. Lisää kurkut mausteiden joukkoon ja sekoita.

Intialaisittain maustettu broileri ja kikherneet
  • 2 broilerin rintafileetä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 200 g kikherneitä (säilyke)
  • 1 tl korianterinsiemeniä rouhittuna
  • ½ tl jeeraa eli juustokuminaa
  • ½ tl garam masala -mausteseosta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa maun mukaan
  • 1 punainen keskivahva chili ­hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
Broilerin ja kikherneiden valmistus

Paista kokonaiset broilerinfileet kypsiksi ja nosta ne sitten pois pannulta hetkeksi. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri, ja kuullota ne pehmeiksi.

Paloittele broilerinfileet ja lisää ne sipulien kanssa pannulle. Lisää pannulle myös valutetut kikherneet, korianteri, jeera, garam masala, tomaattipyree, suola ja chili.

Anna seoksen kuumentua ja makujen sekoittua noin 10 minuuttia. Mausta seos lopuksi sitruunamehulla.

Wrappien kokoaminen

Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Kokoa jokaisen tortillan sisään tuoretta pinaattia, salaatinlehtiä, broileri-kikherneseosta, raikkaita kurkkuja, tomaattiviipaleita ja tuoretta minttua.

Kääri tortillat rullalle ja tarjoa mangochutneyn ja maustamattoman jugurtin kanssa.

Ohje: Kaisa Sillanpää

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit