Resepti

Hedelmäsalaattia, ­granolakrutonkia ja inkiväärisiirappia

Jaana Kankaanpää
Granolakrutongit ja inkivääri­siirappi tekevät hedelmä­salaatista makuelämyksen.

Hedelmäsalaattia, ­granolakrutonkia ja inkiväärisiirappia

Ainekset
  • 2 omenaa
  • 2 päärynää
  • 2 persimonia
  • 100 g ananaskirsikoita
Lisäksi
  • inkiväärisiirappia
  • granolakrutonkia
Inkiväärisiirappi
  • 25 g tuoretta inkivääriä
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vettä
Inkiväärisiirapin valmistusohje

Hienonna inkivääri. Laita inkivääri ja sokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa ja saa hieman väriä. Ota kattila pois liedeltä.

Lisää vesi vähitellen kattilaan mahdollista räiskymistä varoen. Palauta kattila levylle ja sekoita koko ajan kunnes liemi alkaa kiehua.

Alenna lämpöä ja keitä noin 5 minuuttia. Anna liemen jäähtyä.

Hedelmäsalaatin valmistus: Paloittele hedelmät keskenään saman kokoisiksi paloiksi ja laita isoon kulhoon. Siivilöi inkiväärisiirappiliemi ja kaada hedelmien päälle.

Anna hedelmien maustua siirappiliemessä pari tuntia ennen tarjoilua.

Granolakrutonki
  • 1 ½ dl ohra- tai kaurahiutaleita
  • 2 rkl mantelilastuja
  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • 1 dl karkeasti rouhittuja cashew­pähkinöitä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • ¼ tl suolaa
  • ripaus cayennepippuria
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl kookosöljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
Grabolan valmistusohje

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki granolan kuivat aineet yhteen. Lisää kevyesti vatkattu kananmuna, kookosöljy ja siirappi.

Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa kauniin ruskeaksi noin 20 minuuttia. Ota pelti pois uunista ja anna granolan jäähtyä pellin päällä.

Murenna rapeita granolapaloja hedelmäsalaatin pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Ohje: Kaisa Sillanpää

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit