Resepti

Lehtikaalipata

Jaana Kankaanpää
Voit korvata lehtikaali­padan kantarellit viljellyillä herkku­sienillä.

Lehtikaalipata

4 annostaAinekset

Pinnalle

  • 200 g lehtikaalia
  • 200 g kantarellia
  • 2 porkkanaa
  • 8 perunaa
  • 1 tuore valkosipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kasvislientä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl siirappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • persiljaa, timjamia, rosmariinia
Valmistusohje

Poista lehtikaalista paksut ruodit. Suikaloi lehdet. Puhdista ja hienonna sienet. Kuutioi kuoritut porkkanat ja perunat. Viipaloi tuore valkosipuli. Kuumenna sienet paksupohjaisessa kattilassa tai wokkipannussa. Lisää voi sekä pilkotut kasvikset. Sekoita hetki. Kaada joukkoon kasvisliemi ja lisää mausteet.

Hauduta kypsäksi. Lisää kypsän padan päälle tuoreita yrttejä oman maun mukaan.

Vinkki: Kantarellien tilalle voi laittaa myös viljeltyjä sieniä tai muita metsäsieniä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit