Resepti

Kukkakaalivuoka

Jaana Kankaanpää
Kypsennä kukka­kaalivuoka vaihteeksi annosvuokiin ja ripottele lopuksi pinnalle tuoretta persiljaa.

Kukkakaalivuoka

4–6 annostaAinekset
  • noin kilo kukkakaalia
  • vettä, suolaa
  • 300 g kananpojanjauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 sipulinvartta
  • 2 rkl voita
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • 2 munaa
  • 3 1/2 dl maitoa
Kuorruttamiseen2 dl mozzarellaraastetta

Paloittele kukkakaali ja pane kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen kiehumaan 5 minuutiksi. Valuta.

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Mausta seos. Sekoita kukkakaali ja jauhelihaseos keskenään voidellussa uunivuoassa. Kaada päälle muna-maitoseos ja tasoita ruuan pintaa.

Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripota vuoan pinnalle juustoraaste ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia.

Vinkki: Voit korvata kananpojan­jauhelihan 150 grammalla palvikinkkua. Leikkaa tällöin kinkku pieniksi kuutioiksi ja paista sipulin kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit