Kukkakaalivuoka
Pääruoka, Kasvikset, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Kypsennä kukkakaalivuoka vaihteeksi annosvuokiin ja ripottele lopuksi pinnalle tuoretta persiljaa.
Kukkakaalivuoka
4–6 annostaAinekset- noin kilo kukkakaalia
- vettä, suolaa
- 300 g kananpojanjauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 sipulinvartta
- 2 rkl voita
- 3/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
- 2 munaa
- 3 1/2 dl maitoa
Kuorruttamiseen2 dl mozzarellaraastettaPaloittele kukkakaali ja pane kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen kiehumaan 5 minuutiksi. Valuta.
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Mausta seos. Sekoita kukkakaali ja jauhelihaseos keskenään voidellussa uunivuoassa. Kaada päälle muna-maitoseos ja tasoita ruuan pintaa.
Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripota vuoan pinnalle juustoraaste ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
Vinkki: Voit korvata kananpojanjauhelihan 150 grammalla palvikinkkua. Leikkaa tällöin kinkku pieniksi kuutioiksi ja paista sipulin kanssa.
Paloittele kukkakaali ja pane kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen kiehumaan 5 minuutiksi. Valuta.
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Mausta seos. Sekoita kukkakaali ja jauhelihaseos keskenään voidellussa uunivuoassa. Kaada päälle muna-maitoseos ja tasoita ruuan pintaa.
Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripota vuoan pinnalle juustoraaste ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut kaikki maksuttomat juttusi tämän viikon osalta.
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.