Resepti

Iso kaalirulla

Jaana Kankaanpää
Kesäkaalin isot, ohuet lehdet sopivat ison kaalirullan valmistamiseen.

Iso kaalirulla

6 annostaAinekset
  • noin kilon keräkaali
  • vettä, suolaa
Täyte
  • 400 g jauhelihaa tai härkistä
  • 1 dl spelttihelmiä
  • 3 dl kaalin keitinlientä
  • 2 sipulia
  • 1 rkl voita
  • 3 dl hienonnettua, keitettyä kaalia
  • 1 dl ruokakermaa
  • 3 rkl persiljasilppua
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
Pinnalle
  • siirappia ja voisulaa
Valmistusohje

Tee kaalin kantaan ristikkäinen viilto ja keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta kaalinpää ja irrota isoimmat lehdet. Levitä lehdet limittäin uunipannulle tai suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan leivinpaperin päälle. Keitä spelttihelmet kaalin keitinvedessä.

Hienonna täytettä varten kaalin pienet sisälehdet. Hienonna sipuli ja pehmitä hiukan voissa pannulla. Sekoita täyte ja mausta. Mikäli spelttihelmien keitinvesi on suolaista, suolalisäys voi olla tarpeeton.

Levitä täyte tasaisesti kaalinlehdille. Rullaa kääretortun tapaan rullaksi. Valuta päälle hiukan siirappia ja voisulaa. Paista 175 asteessa reilu tunti. Kaada pannulle tarvittaessa keitinlientä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit