Resepti

Juustoinen kantarellipiiras

Sanne Katainen
Sienipiirakkaan voit kätkeä kantarellien sijaan vaikka mitä syötäviä sieniä.

Juustoinen kantarellipiiras

noin 12 annostaAineksetPohja
  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 50 g juustoraastetta
  • 1 dl kasvislientä tai maitoa
Täyte
  • ½ l kantarelleja
  • ¼ purjoa
  • 1 iso porkkana
  • 2 rkl voita
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 3 kananmunaa
  • 1 prk (2 dl) kermaviiliä
  • 1 dl juustoista ruokakermaa
  • 125 g mozzarellajuustoraastetta
  • 2 tl sitruunankuoriraastetta
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • ½ tl suolaa
Valmistusohje

Nypi rasva jauhojen ja juustoraasteen joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää neste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan rauhoittua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Esikäsittele ja paloittele kantarellit. Leikkaa halkaistu, huuhdottu purjo renkaiksi ja kuoritut porkkanat tikuiksi. Kääntele sieniä, sipulisilppua ja porkkanoita pannulla voissa noin 10 minuuttia. Mausta ja nosta jäähtymään.

Mittaa kulhoon munat ja riko niiden rakenne. Lisää kermaviili, kerma, juustoraaste ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina suuren (noin 36 cm x 28 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa ensin 200 asteessa 10 minuuttia.

Levitä puolikypsälle pohjalle ensin sieni-sipulisilppu ja sitten munaseos. Jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa piiras lämpimänä.

Vinkki: Voit tehdä piiraan myös sekasienistä. Jos löydät metsästä vain muutaman tatin, haperon tai kehnäsienen, esikäsittele ne ja jatka ohjeen mukaan.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit