Resepti

Herkkutattimuhennos

Sanne Katainen
Herkkutattimuhennos sopii niin kalan kuin lihankin lisukkeeksi.

Herkkutattimuhennos

4 annosta Ainekset
  • 2 rkl voita
  • noin ½ l tuoreita herkkutatteja (tai 25 g kuivattuja + 2 dl vettä tai 3 dl kuutioituja, pakastettuja)
  • 1 sipuli
  • 4 dl ruokakermaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • (tilkka sherryä tai portviiniä)
  • ½ dl ruohosipulia silputtuna
  • (1 rkl vaaleaa kastikesuurusta)
Valmistusohje

Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä vedessä noin tunti ja käytä liotusvesi osana nestettä.

Sulata rasva pannulla. Ruskista hienonnetut sienet ja sipuli kevyesti.

Lisää neste vähitellen ja sekoita koko ajan. Mausta ja hauduta muhennosta noin 15 minuuttia. Suurusta halutessasi suurusteella.

Tarkista maku, jalosta sitä halutessasi sherrytilkalla ja ripottele pintaan yrttisilppua väriä antamaan.

Tarjoa muhennos pastan, perunoiden, paistin tai pihvin kanssa tai levitä kalafileen päälle ja gratinoi uunissa. Voit myös täyttää letut muhennoksella. Kietaise täytetyt letut rulliksi, ripottele pintaan juustoraastetta ja kuumenna uunissa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit