Resepti

Sipuliset nappirouskut

Sanne Katainen
Juuri maan pinnalle nousseita nappirouskuja kannattaa säilöä vaikka vain pikku purkillinen talvisten ruokien koristeeksi.

Sipuliset nappirouskut

1–2 purkkiaAinekset
  • 1 l pieniä kangasrouskuja eli ”nappirouskuja”
  • 1–2 sipulia
Liemi
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ rkl suolaa
  • 2–4 valkosipulinkynttä kuorittuna
  • 5 valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
Valmistusohje

Keitä rouskunaperoita kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta.

Lado kylmät sienet kuorittujen ja viipaloitujen sipuleiden kanssa vuorotellen puhtaisiin tölkkeihin.

Mittaa liemiainekset kattilaan ja kiehauta, kunnes sokeri on liuennut.

Kaada kuuma liemi tölkkeihin sienien päälle. Sulje kansi, jäähdytä ja säilytä viileässä.

Tarjoa rouskuja liha-aterian lisänä, voileipien ja salaattien koristeena tai anna lahjaksi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit