Resepti

Porkkana-toscakakku

Jaana Kankaanpää
Kehäkukan terälehdet koristavat porkkana-­toscakakkua.

Porkkana-toscakakku

20 palaaAinekset
  • 3 munaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl täysmaitoa
  • 2 dl hienoa porkkanaraastetta
Toscakuorrutus
  • 50 g voita
  • 70 g mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl täysmaitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje

Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 senttimetriä) niin, että se kiinnittyy reunan avulla napakasti pohjalle. Jätä ylimääräinen paperi suojaksi, jos vuoasta valuu rasvaa paiston aikana.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä keskenään sekoitetut voisula, maito ja porkkanaraaste. Levitä taikina vuokaan.

Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kiehauta kuorrutusaineet ja levitä kakun päälle. Paista vielä 225 asteessa 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin vaalean ruskea.

Vinkki: Mantelilastut voi korvata isoilla kaurahiutaleilla. 

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit