Porkkana-toscakakku
Makea leivonnainen, Viljatuotteet
Kehäkukan terälehdet koristavat porkkana-toscakakkua.
Porkkana-toscakakku
20 palaaAinekset- 3 munaa
- 2 dl fariinisokeria
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 dl täysmaitoa
- 2 dl hienoa porkkanaraastetta
Toscakuorrutus- 50 g voita
- 70 g mantelilastuja
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl täysmaitoa
- 1 rkl vehnäjauhoja
ValmistusohjeLaita leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 senttimetriä) niin, että se kiinnittyy reunan avulla napakasti pohjalle. Jätä ylimääräinen paperi suojaksi, jos vuoasta valuu rasvaa paiston aikana.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä keskenään sekoitetut voisula, maito ja porkkanaraaste. Levitä taikina vuokaan.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kiehauta kuorrutusaineet ja levitä kakun päälle. Paista vielä 225 asteessa 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin vaalean ruskea.
Vinkki: Mantelilastut voi korvata isoilla kaurahiutaleilla.
Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 senttimetriä) niin, että se kiinnittyy reunan avulla napakasti pohjalle. Jätä ylimääräinen paperi suojaksi, jos vuoasta valuu rasvaa paiston aikana.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä keskenään sekoitetut voisula, maito ja porkkanaraaste. Levitä taikina vuokaan.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut kaikki maksuttomat juttusi tämän viikon osalta.
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.