Resepti

Porkkana-valkosipulikeitto

Jaana Kankaanpää
Porkkanakeitto piristää jo pelkällä oranssilla värillään.

Porkkana-valkosipulikeitto

6 annostaAinekset
  • 4 (500 g) porkkanaa
  • 2 omenaa
  • 1 sipuli
  • 1 tuore valkosipuli tai 3 kuivattua kynttä
  • 1 rkl voita
  • 5 dl vettä
  • 2 dl appelsiinitäysmehua
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl tuoretta oreganoa
  • 1 rkl tuoretta rakuunaa
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
Tarjoiluun

tuoreita yrttejä, pehmeää vuohenjuustoa, pähkinöitä

Valmistusohje

Kuullota paloitellut porkkanat ja omenat, lohkottu sipuli sekä hienonnettu valkosipuli voissa kattilan pohjalla. Lisää vesi, mehut ja suola. Keitä kypsäksi. Mausta tuoreilla yrteillä ja pippurilla. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimi­koneessa.

Lisää juusto ja kuumenna. Lisää yrttisilppua, vuohenjuustoa sekä rouhittuja pähkinöitä keitto­annosten päälle.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit