Resepti

Porkkanavoi

Jaana Kankaanpää
Porkkanavoi on pirteänväristä, makeaa hilloa, jota voi sivellä pullan päälle tai tarjota broileriruuan lisukkeena.

Porkkanavoi

Ainekset
  • 1 kg porkkanoita
  • 1 kg happamia omenoita
  • 1 kg hillosokeria
  • 2 dl vettä
  • (1 sitruunan mehu)
Valmistusohje

Kuori ja paloittele porkkanat. Poista omenoista siemenkota ja paloittele. Keitä porkkanat ja omenat vähässä vedessä kypsiksi. Jauha sosemyllyllä.

Laita sose takaisin kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri. Mausta lopuksi sitruunamehulla, jos omenat ovat olleet makeita. Kuumenna ja sekoita samalla tasaisesti pohjaa myöten.

Seos palaa helposti kattilan pohjaan kiinni. Keitä noin viisi minuuttia.

Annostele hyvin pestyihin, kuumiin purkkeihin. Kiinteytyy noin vuorokaudessa. Säilytä viileässä, valolta suojassa. Tarjoa lettujen, pannukakun tai patongin päällä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit