Resepti

Naanleipä

Jaana Kankaanpää
Kullankeltaiset naanleivät on voideltu lämpiminä voisulalla.

Naanleipä

8 kplAinekset
  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 50 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • Pinnalle
  • 25 g voita sulatettuna
Valmistusohje

Sulata voi. Yhdistä kulhossa jauhoihin muut kuivat aineet. Lisää jauhoseokseen maito, jugurtti ja voisula puuhaarukalla nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa liikaa, jotta se ei sitkisty.

Nosta taikinasta puuhaarukalla kahdelle, voidellulle pellille taikinakokkareita. Älä laita leivinpaperia pellille. Taputtele jauhotetulla kädellä noin 2 mm ohuiksi pisaran tai lehden muotoisiksi leipäsiksi.

Paista 275 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes pinnalla on ruskeita täpliä ja pinnan kuori kupruilee. Voitele kypsät leivät voisulalla. Tarjoa lämpiminä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit