Resepti

Sadun paras ­mustikkapiiras

Jaana Kankaanpää
Tämä mustikkapiiras on niin mehevä, ettei se kaipaa edes vaniljakastiketta.

Sadun paras ­mustikkapiiras

Ainekset
  • Pohja (murotaikina)
  • 150 g voita
  • 1 1/4 dl ruokosokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl gluteenittomia jauhoja tai ­vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. ­Lisää kananmuna. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina tasaiseksi kerrokseksi torttuvuoan pohjaan ja laidoille.
Täyte
  • noin 600 g mustikoita
Seos
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl mesiangervonkukkia tai 1 tl vaniljajauhetta
  • 0,5–1 dl ruokosokeria (tuoreille marjoille 0,5 dl, pakastetuille 1 dl)
Valmistusohje

Kaada marjoja pohjan päälle niin, että vuoka täyttyy. Vatkaa seoksen aineet sekaisin kulhossa ja kaada seos tasaisesti marjojen päälle. Paista piirasta uunissa 175 asteessa noin 40–50 minuuttia, kunnes reuna ja täyte ovat saaneet hieman kullanruskeaa väriä. Anna piirakan jähmettyä rauhassa ennen tarjoilua. Ohje sopii hyvin myös punaherukoille.

Ohje: Satu Hovi

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit