Resepti

Pihlajanmarja-apilaleipä (gluteeniton)

Jaana Kankaanpää
Gluteeniton leipä paistetaan vuoassa, niin se pysyy hyvin mallissaan.

Pihlajanmarja-apilaleipä (gluteeniton)

Ainekset
  • 7,5 dl lämmintä vettä
  • 2 pussia kuivahiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 3 dl kuivattuja valkoapilan kukkia
  • 2-3 dl (kuivattuja) pihlajanmarjoja
  • 3 rkl psylliumia
  • 10–13 dl gluteenittomia jauhoja (josta 2–3 dl voi olla härkäpapujauhoa)
  • öljyä tai voita leipävuoan ­voitelemiseen
Valmistusohje

Laita hiiva, suola, valkoapilankukat, pihlajanmarjat ja psyllium lämpimään nesteeseen. Lisää jauhoja, kunnes taikina juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoilta. Taikina saa olla löysää. Siirrä taikina voideltuun leipävuokaan ja painele se tasaiseksi.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita leipä uuniin, kun uuni on lämmennyt, ja paista, kunnes leivän pinta on saanut hieman väriä.

Pihlajanmarjat maistuvat leivässä mainioilta, ikään kuin makeilta rusinoilta. Myös puolukat tai karpalot sopivat tähän leipään.

Ohje: Satu Hovi

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit