Resepti

Kirsikkagraavattu ­naudanpaisti

Jaana Kankaanpää
Raakakypsytetty, mausteinen naudanliha tarjotaan salaattipedillä hapankirsikoin koristeltuna.

Kirsikkagraavattu ­naudanpaisti

Ainekset
  • 250 g pakastettua luomunaudanlihaa ohuina viipaleina (esim. lehtipihvi)
  • 2 dl pilvikirsikoita (tai muita happamia kirsikoita)
  • noin 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje

Perkaa kirsikoista kivet ja laita ne tekeytymään kivilikööriksi. Sekoita kaikki muut aineet. Anna lihan marinoitua ainakin 2 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Nosta lihat liemestä ja viipaloi ne pienempiin paloihin.

Nauti marinoitu naudanliha salaattipedillä, jossa on esimerkiksi salaatinlehtiä, kurkkuviipaleita ja parsaa. Voit myös paistaa tai grillata lihan ja tarjoilla joko kylmänä tai lämpimänä esimerkiksi perunoiden kanssa. Kaikki happamat kirsikat sopivat tähän reseptiin.

Ohje: Satu Hovi

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit