Resepti

Tulinen mustaherukka­kastike eli herukka­ketsuppi

Jaana Kankaanpää
Tee mustaherukoista vaihteeksi etikkaisen maustettua lisuketta liharuuille.

Tulinen mustaherukka­kastike eli herukka­ketsuppi

Ainekset
  • 1 l mustaherukoita
  • 2 dl punaviinietikkaa
  • 10 valkosipulinkynttä (tai 3 tl ­valkosipulimurskaa)
  • 3 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 dl ruokosokeria
  • 2 tl rosmariinia
  • 0,5 dl iisoppia
  • 1,5 tl suolaa
Valmistusohje

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä välillä sekoittaen, kunnes seos sakenee (noin 15 minuuttia). Soseuta vielä tehosekoittimella, jos haluat sileän kastikkeen, kuumenna seos silloin vielä uudelleen. Laita seos kuumana puhtaisiin purkkeihin.

Tarjoile herukkaketsuppi esimerkiksi kanaruokien seurana. Ohje sopii hyvin myös karviaisille, puolukoille tai karpaloille.

Ohje: Satu Hovi

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit