Resepti

Mausteriisi

Jaana Kankaanpää
Kanasuikaleet kypsyvät samassa ajassa kuin riisi kypsyy. Riisin tilalla voit käyttää myös kotimaisia viljoja, kuten ohraa, kauraa tai vehnää.

Mausteriisi

Ainekset
  • 50 g voita
  • 5,5 dl riisiä
  • 3–6 valkosipulinkynttä
  • 1 iso sipuli
  • 2 tl inkivääriä
  • 4 tl kurkumaa
  • noin 1 l vettä
  • 1 rkl merisuolaa
Valmistusohje

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne inkiväärin ja kurkuman kanssa voissa kuultaviksi. Lisää vesi, suola ja riisi. Hauduta seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes riisi on imenyt kaiken veden. Lisää vettä tarvittaessa.

Ohje: Satu Hovi

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit