Resepti

Puolukka- tai karpalomaustekakku

Jaana Kankaanpää
Puolukat mehevöittävät mauste­kakun.

Puolukka- tai karpalomaustekakku

Ainekset
  • 200 g voita
  • 2 dl ruokosokeria
  • 3 munaa
  • 2 tl mesiangervonkukkaa tai ­vaniljajauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2–3 dl puolukoita tai karpaloita
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 3 dl vehnäjauhoa (tai gluteenittomia jauhoja ja 2 rkl psylliumia tai jauhettuja ratamonsiemeniä)
Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, mesiangervonkukka tai vanilja, marjat, mausteet ja jauhot ja lisää ne seokseen. Sekoita hyvin ja vaivaa taikinaa mahdollisimman vähän.

Laita taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku irtoaa hieman vuoan reunoista.

Ohje: Satu Hovi

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit