Puolukka- tai karpalomaustekakku
Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Villiruoka
Jaana Kankaanpää
Puolukat mehevöittävät maustekakun.
Puolukka- tai karpalomaustekakku
Ainekset- 200 g voita
- 2 dl ruokosokeria
- 3 munaa
- 2 tl mesiangervonkukkaa tai vaniljajauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2–3 dl puolukoita tai karpaloita
- 0,5 tl neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 3 dl vehnäjauhoa (tai gluteenittomia jauhoja ja 2 rkl psylliumia tai jauhettuja ratamonsiemeniä)
ValmistusohjeVaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, mesiangervonkukka tai vanilja, marjat, mausteet ja jauhot ja lisää ne seokseen. Sekoita hyvin ja vaivaa taikinaa mahdollisimman vähän.
Laita taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku irtoaa hieman vuoan reunoista.
Ohje: Satu Hovi
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, mesiangervonkukka tai vanilja, marjat, mausteet ja jauhot ja lisää ne seokseen. Sekoita hyvin ja vaivaa taikinaa mahdollisimman vähän.
Laita taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku irtoaa hieman vuoan reunoista.
Ohje: Satu Hovi
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut kaikki maksuttomat juttusi tämän viikon osalta.
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.