Resepti

Broileripyörykkä-pastakastike

Sanne Katainen
Broileripyörykät ja pasta ovat arjen herkkuruokaa.

Broileripyörykkä-pastakastike

6 annostaAinekset
  • 1 rs (400 g) broilerinjauhelihaa
  • 2–3 lehtisellerin vartta
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ rkl timjamia silputtuna
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl currya
  • ¼ tl valkopippuria
Paistamiseen
  • 2 rkl voita tai rypsiöljyä
Lisäksi
  • 2 prk (à 2 dl) maustettua ruokakermaa (esimerkiksi Arlan curry-chili)
  • 1 dl parmesaanilastuja
Valmistusohje

Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanlaittoa.

Kuori ja raasta kasvikset karkealla terällä tai silppua ne hienoksi veitsellä. Sekoita kasvikset jauhelihaan.

Lisää massaan muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja siirrä murekemassa pakastepussiin.

Kuumenna rasva paistinpannulla. Tee murekepussin nurkkaan reikä ja purista massasta pieniä palleroita pannulle. Voit myös nostella löysähköstä massasta lusikalla nokareita pannulle. Kypsennä pyörykät parissa erässä miedolla lämmöllä kullanruskeiksi.

Lisää kerma pyörykkäpannulle, hauduttele hetki ja tarjoa kastike keitetyn pastan kera. Viimeistele annokset parmesaanilastuilla ja halutessasi tuoreella timjamilla.

Lisänä maistuu myös raikas vihreä salaatti.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit