Tomaattinen jauheliha-juurespata - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Tomaattinen jauheliha-juurespata

Sanne Katainen
Jauhelihapata valmistuu puolessa tunnissa.

Tomaattinen jauheliha-juurespata

4 annostaAinekset
  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 4–5 perunaa
  • 3–4 porkkanaa
  • 250 g lanttua
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
  • noin 2 dl vettä
  • 3 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tl omena- tai valkoviinietikkaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa tai yrttiseosta
  • noin ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
Valmistusohje

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuanlaittoa.

Kuori ja paloittele kasvikset.

Kuumenna rasva padassa tai laakeassa kattilassa. Ota jauhelihasta puhtain sormin pieniä paloja ja ruskista ne.

Kumoa kasvikset pataan. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, hyytelö, murennettu liemikuutio ja etikka. Mausta oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat napakan kypsiä. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarkista maku.

Tarjoa lisänä hyvää leipää.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit