Resepti

Punajuuri-peltipihvit talkooväelle

Sanne Katainen
Punajuuren sijaan tai lisäksi jauhelihan joukkoon voit raastaa vaikkapa porkkanaa, kesäkurpitsaa, selleriä tai palsternakkaa.

Punajuuri-peltipihvit talkooväelle

16 kplAinekset
  • 1,2 kg sika-nauta-jauhelihaa tai naudanjauhelihaa
  • 3–5 (250 g) etikkapunajuurta raastettuna
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ¾ dl ketsuppia
  • ½ dl sinappia
  • 1 dl paahdettua sipulirouhetta
  • 275 g (noin 12 viipaletta) savujuustoa tai Koskenlaskija-cheddaria
Päälle
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl kapriksia
Valmistusohje

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Sekoita jauhelihaan punajuuriraaste, suola ja pippuri. Jaa murekemassa kahteen osaan ja kauli molemmat kahden leivinpaperin välissä uunipannun kokoiseksi levyksi. Vedä toinen levy pohjapaperin kanssa uunipannulle.

Sivele murekelevylle ketsuppia ja sinappia. Ripottele päälle sipulirouhetta. Levitä juustoviipaleet tasaisesti pinnalle.

Kumoa toinen murekelevy päälle. Poista paperi. Sulje reunat nipistämällä ne kiinni. Vedä veitsellä jako 16 neliöksi.

Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Painele ne kapristen kanssa neliöiden keskelle.

Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoa lisänä perunamuusia ja salaattia tai porkkana- ja kurkkutankoja sekä kirsikkatomaatteja.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit