Helppo jauheliha-perunalaatikko - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Helppo jauheliha-perunalaatikko

Sanne Katainen
Kokeile vuokaan myös hirven- tai peuranjauhelihaa.

Helppo jauheliha-perunalaatikko

4–6 annostaAinekset
  • noin 200 g tuoreita herkkusieniä tai metsäsieniä
  • 1 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 400 g karitsanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • ¾ tl mustapippuria
  • 1 ps (750 g) valkosipulikermaperunoita (pakaste)
  • 1 prk (2 dl) kuohukermaa
  • 2 dl vahvaa lihalientä (esimerkiksi 2 dl vettä + 2 rkl lihafondia)
Valmistusohje

Puhdista sienet, esikäsittele tarvittaessa ja paloittele ne. Jos käytät pakastesieniä, sulata ne ja puristele enin kosteus pois. Kuumenna paistinpannulla, kunnes neste poistuu. Kumoa lautaselle.

Lisää pannuun rasva ja jauheliha. Kuori ja silppua sipuli joukkoon. Mausta ja kääntele muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon sienet.

Levitä puolet perunaseoksesta voideltuun uunivuokaan ja sen päälle jauhelihaseos. Levitä loppu perunaseos peitoksi ja kaada päälle kerma ja lihaliemi.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos vuoka uhkaa kuivahtaa, lisää nestettä. Nosta vuoka uunista ja anna vetäytyä folion alla 5 minuuttia.

Tarjoa lisänä etikkakurkkuja ja -punajuuria.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit