Resepti

Pihlajanmarjamousse ja -hyytelö

Jaana Kankaanpää
Pihlajanmarjahyytelöstä ja valkosuklaamoussesta kootaan syksyn herkkujälkiruoka.

Pihlajanmarjamousse ja -hyytelö

6 annosta

Ainekset

2 dl kuohukermaa

1 prk (250 g) maitorahkaa

1 tl vaniljasokeria

1 levy (125 g) valkosuklaata

2 dl pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

Vaahdota kerma, mausta vaniljasokerilla ja sekoita rahkan joukkoon. Sulata suklaa vesihauteessa. Mikrossa sulatettaessa kuivuu ja palaa helposti. Sekoita suklaasula kerma-rahkaseokseen. Annostele jälkiruokakulhoihin tai laseihin kerroksittain rahkaseosta pihlajanmarjahyytelöä.

PihlajanmarjahyytelöAinekset

1 kg pihlajanmarjoja

4 dl vettä

100 g hillosokeria 1 dl mehua kohti

Valmistusohje

Pese marjat ja irrota tertuista. keitä hiljalleen vedessä noin puoli tuntia. Siivilöi ja mittaa liemi takaisin kattilaan. Lisää hillosokeria 100 g jokaista mehudesilitraa kohti. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. sekoita varoen, sillä seos kuohuu helposti. Kuori vaahto ja purkita kuumiin tölkkeihin.

Vinkki

Pihlajanmarjahyytelön voit korvata sokeroidulla karpalososeella.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit