Punajuuriliemi ja syyspasteijat - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Punajuuriliemi ja syyspasteijat

Jaana Kankaanpää
Värikkään punajuuriliemen kanssa maistuu kasvistäytteinen pasteija.

Punajuuriliemi ja syyspasteijat

5 annosta

Ainekset

5 (500 g) punajuurta

250 g hapankaalia

3 laakerinlehteä

1 rkl kokonaisia mustapippureita

1/2 rkl timjamia

10 dl vettä

2 dl omenatäysmehua

1 tl suolaa

1 rkl sitruunamehua

1 tl sokeria

Valmistusohje

Kuori ja raasta punajuuret raakana. Laita kattilaan raaste, hapankaali, mausteet, mehu ja vesi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla pari tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Siivilöi liemi. Ota noin puolet kasviksista pasteijoiden täytteeksi.

Jaa kasviksia annoskulhon tai ison kupin pohjalle ja annostele liemi päälle.

Pasteijat

10 kpl

Ainekset

75 g voita

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 prk kermaviiliä

Täyte

1/2 prk (à 250 g) salaattijuustoa palana

1 1/2 dl punajuuriliemen kypsiä kasviksia

Voiteluun

1 muna

Valmistusohje

Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa, suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä.

Hienonna salaattijuustopala haarukalla. Sekoita kypsien kasvisten kanssa. Kauli taikina levyksi ja leikkaa leivinpyörällä neliöiksi, 10 cm x 10 cm. Laita toiseen reunaan ruokalusikallinen täytettä. Voitele reunat kylmällä vedellä. Taita toinen puoli päälle niin, että syntyy kolmion muotoinen pasteija. Painele reunat haarukalla tiiviisti kiinni. Voitele pinta munalla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit