Resepti

Uunikuha

Jaana Kankaanpää
Kokonaisena paistettu uunikuha tarjotaan syyssinien kera.

Uunikuha

6 annosta

Ainekset

1 (noin 1 1/2 kg) kuha

1/2 sitruunan mehu

1 rkl suolaa

1/4 tl valkopippuria

Täyte

5 dl (200 g) suppilovahveroita

1 sipuli

2 rkl voita

1/2 tl mustapippuria

1 tl suolaa

pari oksaa tuoretta timjamia

1 prk smetanaa

Pinnalle

2 rkl korppujauhoja

1/2 sitruunaa

Valmistusohje

Perkaa kala. Hiero kalan pinta ja sisäosa sitruunan mehulla. Ripottele kalalle suola ja pippuri.

Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuullota hetki.

Sekoita täytteen ainekset ja täytä kalan vatsa. Mikäli kaikki täyte ei sovi vatsaan, niin laita loput vuokaan kalan viereen. Ripottele pinnalle korppujauhoja.

Kiinnitä pinnalle sitruunaviipaleet cocktailtikuilla. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit