Vegaaninen makaronilaatikko - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Vegaaninen makaronilaatikko

Vegaanisen makaronilaatikon proteiinit tulevat härkäpapu- tai soijarouheesta.

Vegaaninen makaronilaatikko

6 annostaAinekset
  • 2 dl rouhittua härkäpapua tai soijarouhetta
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 400 g täysjyvämakaronia
  • 1 sipuli
  • (1 valkosipulinkynsi)
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ½ - 1 tl maustepippuria
  • ½-1 tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1-2 tl yrttimausteseosta (Välimeren)
  • 5 dl kaurajuomaa
  • ½ dl kikhernejauhoa
  • (1-2 rkl ravintohiivahiutaleita)
Valmistusohje

Kiehauta vesi ja kaada härkäpapu- tai soijarouheen päälle, lisää soijakastike ja sekoita haarukalla, anna turvota.

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan napakaksi ja valuta.

Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla, lisää rouhe ja mausteet ja sekoittele. Lisää tomaattimurska ja kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

Sekoita kaurajuoma, kikhernejauho ja mausteet hyvin. Kaada makaronit ja rouheseos voideltuun isoon uunivuokaan (2 ½ l), sekoita ja kaada kaurajuomaseos päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, peitä loppuvaiheessa, jos alkaa tummua. Anna vetäytyä kannen alla vähintään 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Halutessasi voit ripauttaa laatikon päälle ravintohiivahiutaleita ennen tarjoilua.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit