Resepti

Punajuurihummus

Hanna Hurtta
Punajuurihummukseen voi käyttää myös raitajuurikkaita.

Punajuurihummus

Ainekset
  • 6 (500g) punajuurta
  • 250 g (1 tlk) kikherneitä
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl tahinia
  • 1 tl kuminan siemeniä
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • (½ dl öljyä)
  • (½ – 1 tl suolaa)
Koristeeksi
  • tuoretta persiljaa
Valmistusohje

Kuori punajuuret. Leikkaa ne 1 cm:n kuutioiksi ja laita leivinpaperin päälle uunipellille.

Paahda punajuuria 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmentyneet.

Valuta kikherneet ja purista sitruunan mehu. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja massa sileäksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa (oliivi)öljyä, jos hummuksesta ei tule riittävän levittyvää. Maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Laita valmis hummus tarjoiluastiaan. Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoile täysjyväleivän kanssa.

Ohje: Sydänliitto

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit