LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Pinaattilohi

Jaana Kankaanpää
Pinaattikuorrutteinen kirjolohi ja uuniperunat ovat herkullista viikonloppuruokaa.

Pinaattilohi

4 annostaAinekset
  • 600 g kirjolohifileetä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl suolaa
Pinnalle
  • 150 g pakastepinaattia
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 prk smetanaa
  • 1/2 dl tillisilppua
Valmistusohje

Mausta kalafileen nahaton puoli suolalla ja sitruunamehulla. Laita filee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa kuorrute. Sulata ja valuta pinaatti. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa pannulla ja lisää pinaatti. Hauduta hetki ja lisää smetana sekä tillisilppu. Kuumenna, kunnes seos on kiinteää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ota vuoka uunista. Vedä kalan nahka irti. Levitä pinaattiseos kalan päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit