Porkkanakakku - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Porkkanakakku

Jaana Kankaanpää
Päiväkahvin kanssa maistuu pehmeä porkkanakakku. Sihtaa pinnalle halutessasi ohut kerros tomusokeria.

Porkkanakakku

25 viipalettaAinekset
  • 1 1/2 dl hienoa porkkanaraastetta
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 tl pomeranssinkuorta
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa
  • 2 dl juoksevaa voi-kasviöljyseosta
  • 3 dl piimää
Valmistusohje

Voitele ja korppujauhota 1,8 litran kakkuvuoka. Korppujauhojen tilalla voi käyttää manteli- tai pähkinäjauhetta. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kokeile kypsyyttä.

Kumoa hiukan jäähtyneenä. anna tekeytyä mielellään seuraavaan päivään, jotta maut tasoittuvat.

Vinkki

1 1/2 rkl piparkakkumaustetta korvaa yksittäiset mausteet

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit