Resepti

Galette

Jaana Kankaanpää
Omenainen galette maistuu ihanalta vaniljajäätelön kera.

Galette

4–6 hengelleAineksetTaikina
  • 180 g (3 dl) vehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl ruokokidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 100 g voita
  • 1/2 dl luonnonjugurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl vettä
Täyte
  • 180 g (3 dl) vehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl ruokokidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 100 g voita
  • 1/2 dl luonnonjugurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl vettä
Täyte
  • 225 g briejuustoa, esim. Kolatun Juustolan Valma
  • 3 suomalaista omenaa, mielellään kirpeää ja kiinteää lajiketta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 kananmuna 
  • 1 rkl vettä
  • noin 1 rkl ruokokidesokeria
Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kylmä voi kuutioina ja nypi taikina pieneksi murumaiseksi seokseksi.

Sekoita keskenään vesi, jugurtti ja sitruunamehu. Lisää neste taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi.

Kiedo taikina kelmuun ja laita viileään puoleksi tunniksi. Taikinan voi tehdä myös edellisenä päivänä.

Leikkaa omenat reilun paksuisiksi siivuiksi. Sekoita hieman sitruunamehua joukkoon. Leikkaa briejuusto pieniksi paloiksi.

Ota taikina jääkaapista ja kauli se pyöreäksi levyksi jauhotetulla alustalla, halkaisija noin 30 senttiä.

Levitä juusto, jätä noin 5 cm reunat vapaaksi. Päällystä omenaviipaleilla. Ripottele omenoiden päälle reilusti sokeria. Käännä taikinan reunat huolella täytteen päällä niin, ettei taikinaan synny reikiä. Voitele reunat kananmuna-vesiseoksella. 

Paista 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia. Galette saa olla väriltään rustiikkisen ruskea. Nauti lämpimänä.

Ohje: Elina Rantamäki 

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit