Resepti

Maalaissalaatti

Jaana Kankaanpää
Paahdetut kasvikset ja marinoitu punasipuli mehevöittävät salaattiannosta.

Maalaissalaatti

4 hengelleAinekset
  • 2 vihreää rapeaa jäävuorisalaattia
  • 1 friseesalaatti tai lollo rosso
  • 4 paahdettua punajuurta
  • 6 paahdettua maa-artisokkaa
  • 2 paahdettua punaista paprikaa
  • 4 isoa pihvitomaattia
  • 1 puntti basilikaa ja puolikas puntti mintun lehtiä (muita yrttejä voi käyttää oman maun mukaan)
  • marinoitua punasipulia
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa 
  • hyvälaatuista oliiviöljyä
  • hyvälaatuista balsamicoa
  • vuohenjuustoa
  • sormisuolaa ja mustapippuria
  • paahdettua juureen leivottua ­leipää, oliiviöljyä
Valmistusohje

Revi jäävuorisalaatti kulhoon, mausta sormisuolalla, vastarouhitulla mustapippurilla, oliiviöljyllä ja balsamicolla, lisää yrttien lehdet ja sekoita kaikki ainesosat keskenään.

Nosta maustettu salaatti neljälle lautaselle. Asettele kauniisti päälle muut salaatin ainesosat. Paahda leivät ja lorauta päälle hieman oliivi­öljyä.

Ohje: Elina Rantamäki

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit