LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Puolukkajäädyke ja kolakastike

Sanne Katainen
Jäädyke kannattaa kumota jo hyvissä ajoin ja panna takaisin pakastimeen. Sieltä se on helppo ottaa pehmenemään ennen tarjoilua.

Puolukkajäädyke ja kolakastike

6–8 annostaAinekset
  • 3 kananmunankeltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl (250 g) puolukoita
  • 3 dl kuohukermaa
  • Kolakastike
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl (muscovado)siirappia
  • 50 g taloussuklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje

Vaahdota keltuaiset ja sokerit. Sekoita mukaan puolukat murskattuina. Vaahdota kerma ja nostele marjamassaan.

Kaada seos vedellä huuhdeltuun vuokaan (noin 0,75 l), peitä ja jäädytä mieluiten seuraavaan päivään.

Mittaa kattilaan kerma ja siirappi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kastike alkaa saostua hiukan. Lisää suklaa paloina ja anna liueta. Nosta kattila levyltä. Lisää vaniljasokeri.

Laske altaaseen kuumaa vettä. Kasta jäädykevuoka muutamaksi sekunniksi reunoihin asti veteen. Nosta tarjoiluvati vuoan päälle ja kumoa. Koristele osalla kastiketta ja puolukoilla.

Vinkki

Ota jäädykevuoka huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Tee valkuaisista marenkeja, joita voit käyttää vaikka jäädykkeen koristelussa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit