LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Sveitsinleike

Sanne Katainen
Sveitsinleike on alkujaan sveitsiläinen vasikanleike.

Sveitsinleike

4–6 annostaAinekset
  • noin 800 g vasikanpaistia tai porsaan ulkofileetä
Täyte
  • 4–6 (noin 100 g) palvi­kinkkuviipaletta
  • 4–6 viipaletta musta­leimaemmentaalia
Leivittämiseen
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
Paistamiseen
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje

Leikkaa paisti tai filee 4–6 perhosleikkeeksi ja nuiji hieman ohuemmaksi. Aseta kunkin leikkeen väliin kinkku- ja juustoviipale. Sulje avoin sivu cocktailtikulla.

Ota kolme lautasta. Sekoita ensin vehnäjauhoihin suola ja pippuri. Riko toisella lautasella munan rakenne. Levitä kolmannelle lautaselle korppujauhot. Kasta leikkeet ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa hetki ennen paistamista.

Paista leikkeitä voi- öljyseoksessa miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin.

Tarjoa heti perunoiden ja salaatin tai pannulla paahdettujen ruusukaalinlehtien kanssa.

Vinkki

Kokeile samaa ohjetta kalkkunan tai broilerin lehtipihveistä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit