LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Lohipatee

Sanne Katainen
Voit valmistaa pateen tarjoilua edeltävänä päivänä.

Lohipatee

8–10 annostaAineksetVuoan vuoraukseen
  • noin 400 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä
Mureke
  • 500 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä
  • 2 valkosipulinkynttä, kuorittuina ja silputtuina
  • 1 rkl suolaa
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • ½ tl sitruunapippuria
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (150 g) ranskan­kermaa
  • 1 tlk (2 dl) kuohukermaa
Valmistusohje

Leikkaa filee(t) ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa pitkänomainen voideltu uunivuoka (1 ½ l) ehjimmillä ja kauneimmilla kalaviipaleilla.

Jauha massaan loput kalapalat monitoimikoneessa. Lisää joukkoon mausteet, perunajauhot, munat, ranskankerma ja kerma.

Kaada massa vuokaan ja nostele päälle vuorauskalojen liepeet.

Peitä vuoka foliolla ja kypsennä vesihauteessa 200 asteessa noin tunti.

Nosta patee jäähtymään ja kumoa sitten tarjoiluvadille. Koristele halutessasi sitruunaviipaleilla ja yrteillä.

Kastikkeeksi sopii ranskankerma, jonka notkistat sitruunamehulla, maustat tillillä ja rikastat mädillä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit