LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Juustokohokas

Sanne Katainen
Kohokas sopii seuraksi vaikka savukalalle.

Juustokohokas

4–8 annostaAinekset
  • 25 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl luomusitruunan raastettua kuorta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ valkopippuria
  • 2 dl juustoraastetta (mustaleimaemmentaalia)
Valmistusohje

Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele, kunnes seos kiehuu.

Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen ja hauduta noin 10 minuuttia.

Ota kastike levyltä ja anna hieman jäähtyä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen. Mausta seos ja lisää juustoraaste.

Vaahdota valkuaiset ja nostele se pohjaseoksen joukkoon.

Kaada massa korkeareunaiseen voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan (1 ½ l) tai pieniin annosvuokiin (noin 1 dl). Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kohonnut ja saanut kauniin ruskean värin.

Tarjoa alku- tai iltapalana salaatin kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit