LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Croque monsieur

Jaana Kankaanpää
Croque monsieur on ranskalaisten kahviloiden klassikkoannos.

Croque monsieur

4 annostaAinekset
  • 8 maalaisleipäviipaletta
  • 200 g saunapalvia
  • 200 g punaleimaemmentalia
Kastike
  • 50 g voita
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3 1/2 dl täysmaitoa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 rkl dijonin sinappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl muskottipähkinää
Valmistusohje

Raasta emmentalista kastiketta varten desilitra juustoraastetta. Leikkaa lopusta juustosta 8 viipaletta, samoin saunapalvista.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito ja vatkaa kastikepohja tasaiseksi. Kuumenna pari minuuttia ja lisää juustoraaste. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Mausta sinapilla, suolalla ja muskottipähkinällä. Anna kastikkeen jäähtyä hetki.

Laita 4 leipäviipaletta uunivuokaan tai pellille leivinpaperi päälle. Valuta puolet kastikkeesta leipien päälle.

Laita kullekin leivälle saunapalvi- ja juustoviipale sekä toinen leipäviipale päälle. Kaada loppu kastike leipien päälle.

Laita vielä saunapalvia ja lopuksi juustoviipale leivän päälle. Kuumenna 225 asteessa 10–15 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä salaatin kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit