LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Karpaloita ja kinuskikastiketta

Sanne Katainen
Klassikot ovat ikuisia – ja syystä. Hapokkaat karpalot ja makea, lämmin kinuskikastike vievät kielen mennessään.

Karpaloita ja kinuskikastiketta

4 annostaAinekset
  • 2 dl karpaloita (tuoreita tai pakaste)
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl sokeria
  • (1 tl voita)
Valmistusohje

Valmista ensin kinuski mittaamalla kerma ja sokeri kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen noin 20 minuuttia. Kun seos on sakeutunut, tiputa pisara kinuskia kylmään veteen. Jos pisarasta muodostuu pehmeä kuula, on kinuski valmis.

Jaa karpalot annoskulhoihin ja kaada kuumaa kinuskia päälle. Tarjoa heti.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit