LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Marinoitu hirven entrecote

Sanne Katainen
Entrecôte eli välikyljys on yksi mehevimmistä ruohonosista. Kooltaan se ei ole iso, mutta riittävä 4–6 hengen aterialle.

Marinoitu hirven entrecote

4 annostaAinekset
  • 1 (noin 600 g) hirven enrecôte
  • Marinadi
  • 2 dl rypsiöljyä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • Paistamiseen
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl voita
Valmistusohje

Poista lihan päältä mahdolliset näkyvät kalvot.

Sekoita marinadin aineet keskenään. Nosta liha muovipussiin ja kumoa päälle marinadi. Sulje pussi tiukasti ja nosta jääkaappiin marinoitumaan yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Pyyhi enin marinadi pinnalta pois.

Kuumenna rasvat pannulla. Kun voi kuohahtaa, nosta liha pannulle ja ruskista kauttaaltaan välillä käännellen. Kun pinnat ovat ruskistuneet, nosta liha uunivuokaan ja työnnä siihen paistolämpömittari. Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin, kunnes mittari näyttää 59 astetta. Ota liha uunista ja peitä kevyesti foliolla. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Tarjoa lihan kanssa haluamiasi perunoita, kasviksia tai salaattia sekä sopivaa kastiketta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit