LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Peuranjauhelihapihvit

Sanne Katainen
Peuranjauhelihapihvit voi kypsentää joko paistin- tai lettupannulla.

Peuranjauhelihapihvit

noin 5 annostaAinekset
  • 600 g peuranjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl maustepippuria
  • 2 dl kuivattuja mustatorvisieniä
  • Paistamiseen
  • 2 rkl voita
Valmistusohje

Kumoa jauheliha kulhoon. Lisää hienonnettu sipuli ja mausteet. Murskaa kuivatut mustatorvisienet pienehköiksi muruiksi ja lisää kuivina jauhelihan joukkoon. Vaivaa huolellisesti sekaisin. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Muotoile massa pihveiksi.

Kuumenna voita pannulla ja kypsennä pihvejä molemmin puolin muutama minuutti, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet sopivasti väriä. Nosta valmiit pihvit lautaselle ja peitä kevyesti foliolla, tai pidä tarvittaessa lämpiminä 60-asteisessa uunissa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit