LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Suklainen tiikerikakku

Jaana Kankaanpää
Perinteinen tiikerikakku on saanut uuden muodon sekä makua appelsiinitäysmehusta ja suklaakuorrutteesta.

Suklainen tiikerikakku

Ainekset
  • 250 g voita
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1 dl appelsiinitäysmehua
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl maitoa
Kuorrutus
  • 100 g tummaa taloussuklaata
  • 1 tl voita
  • 1/2 dl kevytkermaa
  • Koristeeksi
  • appelsiinimarmeladeja
Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat hyvin vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan siivilän läpi. Lisää myös appelsiinitäysmehu ja sekoita taikina tasaiseksi. Ota 1/3 taikinasta ja lisää siihen kaakaojauhe ja maito.

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka, halkaisija noin 22 cm. Lusikoi taikinat kerroksittain vuokaan, tumma kerros keskelle. Pyöräytä haarukalla sieltä täältä kerrosten läpi.

Paista 175 asteessa noin tunti. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Jos haluat kakkuun lisäkosteutta, pistele tikulla reikiä ja valuta niihin appelsiinitäysmehua.

Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää kerma, sekoita tasaiseksi ja jäähdytä hiukan. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna valua reunoille. Koristele kakku marmeladeilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit