LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Burgundinpata

Jaana Kankaanpää
Pitkään haudutettu burgundilainen lihapata on ranskalaisen keittiön perinnettä.

Burgundinpata

6 annostaAinekset
  • 600 g naudan paistia
  • voita
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 1 sipuli
  • 200 g tuoreita herkkusieniä tai suppilovahveroita
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl vettä
  • 2 dl punaviiniä
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 3 porkkanaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3–4 timjamin oksaa
  • 2 dl hillosipuleita
Valmistusohje

Leikkaa liha kuutioiksi. Suikaloi pekoni. Puhdista herkkusienet ja halkaise pienet, viipaloi isot.

Ruskista lihapalat muutamassa erässä. Siirrä ruskistetut lihat pataan tai kattilaan. Huuhtele hiukan jäähtynyt pannu välillä. Ripottele suola, pippuri ja jauhot lihojen pinnalle. Lisää kylmä vesi, viini ja tomaattisose. Viiniksi käy vähittäiskaupasta saatava alkoholiton tai mieto punaviini. Sekoita hyvin ja kypsennä kannen alla noin puoli tuntia.

Ruskista pekonisuikaleet pannulla, lisää sienet, kuutioitu sipuli. Kuullota ja lisää pataan. Lisää myös paloitellut porkkanat, hienonnetut valkosipulinkynnet, laakerinlehdet ja timjamit pataan. Hauduta kypsäksi, noin puoli tuntia. Aika riippuu lihan mureudesta. Sekoita hillosipulit pataan ja kuumenna.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit